Ce este implantul dentar?

Implantul dentar apartine de domeniul stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa si cu sustinerea acestora prin proteze artificiale ancorate in osul maxilar.
implant dentar zirconiu-min
implant dentar
Acest articol va defini procedura stomatologica pentru a creea o intelegere generala a practicii, cu scopul de a informa si analiza acest trend medical, foarte popular in cabinetele dentare din intreaga lume.
Implantul dentar este o optiune alternativa pentru proteze si corone dentare si implica montarea unei piese de titan in radacina dintelui lipsa ca punct de sprijin pentru dintele artificial implantat de dentist.
Pe scurt, unimplant dentar este o radacina artificiala care permite sustinerea si ancorarea unui noi dinte. Procedura se bazeaza pe un rezultat final care sa semene pe cat posibil cu un dinte natural, astfel incat integrarea dintelui sa fie integrata fara a atrage atentie.
Pentru multitudinea de oameni care sufera de pierderea dintilor din diferite motive, implantul dentar este o solutie permanenta si stabila. In ciuda costului mai ridicat pe care il prezinta operatia, pacientii considera aceasta investitie profitabila datorita faptului ca odata ancorat, un implant dentar poate rezista ani la rand datorita fundatiei puternice atat timp cat persoana in cauza mentine un nivel minim necesar de igiena orala.
Fenomenul implantarii dintiilor artificiali a fost descoperit in 1952 de catre chirugul ortopez suedez P I Brånemark care a definit osteointegrarea drept “o legătură structurală și funcțională directă între un os viu și suprafața de transport a implantului” .
Progresele tehnologice facute de atunci si pana in ziua de azi au dezvoltat acest process si au contribuit la imbunatatirea procedurii, prin simplificarea unei notiuni complexe.
In ultimii ani in mod special au iesit la suprafata un numar mare de informatii stiintifice care au permis dezvoltarea procedurii , a materialelor si a tehnicii folosite.
Mai nou, anumite implaturi folosesc diferite modele de fire pentru a îmbunătăți stabilitatea lor, in special cand vine vorba de osul moale.
Aproape toate moderne implanturile astăzi au o suprafață aspra mai degraba decat o suprafata prelucrata relative neteda. Rigizitatea creste odata cu suprafata ideala si disponibila pentru contactul implantului cu osul.
Unele suprafețe de implant sunt tratate cu substanțe bioactive , cum ar fi fluorura, pentru a îmbunătăți procesul osteointegrării .
Un singur sistem de implant foloseste gravură laser pentru a promova aderența țesuturilor dure și moi la marginea implantului care reiese din osul crestal . Este sugerat că acest lucru poate ajuta si imbunatatii rezistenta apicală si migrația țesuturilor peri - implant.
Doctorii dentisti trebuie să să fie conștienți de diferitele caracteristici de implant in ceea ce priveste design-ul pentru ca fiecare implant ar putea necesita diferite proceduri clinice si radiologice iar monitorizarea este necesara in special în ceea ce privește poziția de os în legătură cu " marginea " implantului.

Diferite modele și proceduri de implantare sunt în curs de introducere dar sunt în mod constant inbunatatite, astfel incat este foarte posibil ca implantologia sa continue să evolueze. Acesta veste este una buna pentru pacientii universali care se vor bucura de rezultate favorabile si de lunga durata.  

0 comentarii: